Kunststof kozijnen

De meest populaire kozijnen zijn zonder twijfel de kunststof kozijnen. Er zijn dan ook heel wat voordelen verbonden aan kunststof kozijnen. Ze hebben een hoge duurzaamheid, er zijn tal van kleuren mogelijk, er is weinig onderhoud aan, ze hebben een hoge isolatiewaarde en ze zijn erg goedkoop in zowel aankoopprijs als onderhoudskosten.

Hoge duurzaamheid

De levensduur van kunststof kozijnen ligt rond veertig jaar. Dat wil zeggen dat uw kunststof kozijnen een leven lang meegaan. Ze zijn sterk en duurzaam, waterdicht en ogen bovendien ook nog eens mooi.

Een waaier aan kleuren

Een ander voordeel van kunststof kozijnen zijn de vele kleuren waaruit je kunt kiezen. Er zijn haast geen beperkingen. Kunststof kan gemaakt worden in nagenoeg iedere mogelijke kleur zodat ze perfect aansluiten bij uw interieur en woning. Er is de keuze tussen een heel gamma aan standaardkleuren, maar wie bereid is meer te betalen kan zelfs kiezen voor kunststof kozijnen in een kleur die exact bij de woning past. Bovendien zal de kleur niet vervagen en moet er niet geschilderd worden iedere vijf jaar zoals dat bij houten kozijnen wel het geval is.

Weinig onderhoud

Net zoals bij aluminium kozijnen dien je bij kunststof kozijnen weinig geld en tijd in het onderhoud te steken. Kunststof kozijnen zet je eens per jaar in de wax en verder kan je ze gewoon afnemen met een vochtige doek. Op die manier blijven ze er het langst nieuw en mooi uitzien.

Goede isolator

Kunststof is een prima isolator. Het laat geen druppeltje vocht door en zorgt ervoor dat de warmte niet kan ontsnappen in de winter. Dit heeft als resultaat dat je weinig moet stoken en je energierekening dus laag zal blijven.

Lage aankoopprijs

De belangrijkste reden voor de populariteit van kunststof kozijnen is de lage aankoopprijs. Kunststof kozijnen zijn goedkoper dan houten of aluminium kozijnen. Voor een kozijn van 60 bij 60 centimeter betaal je gemiddeld slechts 90 euro. Een gratis offerte geeft een overzicht van de prijzen bij verschillende leveranciers.